12:00

IBK Luleå

Referat: Pajala IF - IBK Luleå

Säsongens första "trea" trillade in på söndag fm. Vi hade 18 utespelare att tillgå. Angenäma problem för "gubbarna" i båset att få speltid åt alla.

Vår första period är inget att minnas. Gästerna från Luleå är mycket hetare. Att vi går till paus med en 1-0 ledning får vi tacka Elin och ineffektivitet från IBK Luleås sida för. Vårt mål i perioden görs av Mikkis som snärtar upp en hård handledare i nät efter fint förarbete av Evvis. Detta sker efter 10.24 i ett av våra få organiserade anfall i första perioden. Strax efter målet åker Lina ut för en lite väl ovårdad tackling. Vi klarar utvisningen utan några som helst problem. Jag slänger in Carro (comeback) tillsammans med Evvan på topp i denna spelform och de dödar inte bara väldigt mycket tid. De skapar mer offensivt än vad gästerna gör.

I paus höjer jag ett varningens finger åt tjejerna och säger att fortsätter de spela lika lojt och okoncentrerat vinner de nog inte detta. Ingen säger emot eftersom de själva, långt innan mina "visdomsord", insett detta redan. Vi sätter i en högre växel, blir aggressivare och tyngre i närkamperna. Utdelning kommer redan efter drygt två minuter då Emma krigar in en backhand. Vi är bättre än våra motståndare nu och spenderar mycket tid i anfallszon. 6.50 hittar Elin påpassligt Laura med ett utkast som förvaltas mycket snyggt med ett par kroppsfinter och ett finfint dragskott i bortre krysset, 3-0. Två minuter senare är det dags igen. Denna gång är det Jani som får på ett fint dragskott som går otagbart, stolpe in. Sekunder efter målet drar IBK på sig deras första (och enda) utvisning i matchen. Och det dröjer inte länge innan vi utnyttjar detta. Jani hittar in till Emma i slottet och 5-0. Ett fint samarbete i pp vi vill se mer av. I mitten av perioden åker vi på två raka utvisningar. Inga problem. Vår box är mycket bra och vi är närmare ett mål (två stolpskott) än gästerna. Men just som vi blir fulltaliga hittar ett lågt långskott stolpe in och IBK Luleå har spräckt sin målnolla. Vi avslutar även perioden med en tjej mindre men även denna gång reder vi oss utan större problem.

5-1 inför sista och saken var klar? Icke! Luleå ger sig inte. Vi sätter inte våra chanser och de gör två mål på raken och får vittring på kvittering. Med tre minuter kvar tar vi Time out och går ner på två "rutinerade" femmor. Detta ger omedelbart resultat då Evvis sätter 6-3 med ett dragskott. Med sisådär minuten kvar sätter Lina fart efter sargen. Hög fart och fin bollkontroll upp till ungefär halva plan. Sen kommer ett par oförklarliga tvåfotsdribblingar, boll som hoppar mellan fötter och klubba och jag hinner bränna av ett par svordomar för mig själv då hon plötsligt serverar Mikkis öppet mål till slutresultatet 7-3.

Bortsett från första perioden gör vi en bra match. Segern var rättvis men de unga motståndarna bjöd upp till kamp och var ettriga över hela banan. De hade även en duktig målvakt. Carro gör comeback och visade fin spelglädje. Jani och Emma hittade varandra jättefint och kanske har ett nytt radarpar fötts. Agnes kämpar och sliter varje byte och ger inte motståndarna en lugn stund. Laura lysande hela matchen. Stark och brytningssäker. Evvis var överallt. Avvärjde anfall och skapade massor framåt och har en mycket hög lägsta nivå. Hennes och Carros spel i boxplay såg löjligt enkelt ut och var så väldigt effektivt. Elin har precis som Evvis en mycket hög lägsta nivå och är bra match efter match efter match. Denna gång blev det 34 räddningar och en ass. Vi ska inte heller glömma Tovas första a-lagspoäng (ass till Janis mål). Trots segern har vi en del att jobba på. Vi måste bli bättre i våra förstaperioder. Det såg även stundtals väldigt stressat ut och felprocenten var hög då Luleå satte hög press på oss.